‹‹‹szülőknek
Bevezetés
Információk
Szakember kereső
Szakirodalom
Terápiás tér
Képzések
Főoldal

 

Együttműködő partnereink:

 

 

Labirintus Alapítvány

a Harmonikusan Fejlődő, Kiegyensúlyozott Gyermekekért

 

 

 

Óbuda-Békásmegyer Nevelési Tanácsadó

 

 

IKT Központ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szimpóziumot tartottunk...


Az elhangzott előadások rövid tartalma - innen letölthető

 

A készített fényképek - itt tekinthetők meg

 

A szimpóziumot támogatta: a Gödöllői Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzeme - róluk itt lehet többet megtudni

 


 

A szimpózium plakátjai:

 

Palya Bea: A testemben, a hangomban lakó ritmus - a plakát letöltése

 

Fekete bárányok, kerge birkák, gyáva nyulak

- Jürgen Schindler műhelye - a plakát letöltése

 

KÖTELEK, RAJZOK, HÁLÓK SZÖVEDÉKE

- Kiállítás DSZIT-re járó gyerekek rajzaiból - a kiállítás plakátja

 


 

Beköszöntő:

 

Hol vannak a szavak, amelyek segítenek, hogy jobban megértsük az össze-vissza száguldozó vagy a rongybabaként cseklő-nyakló, révedező gyerekeket, azt a gyereket, „aki nem lép egyszerre? A hétköznapi szavak ítéletektől terhesek, a tudományos kifejezések legtöbbje mit sem árul el lelkük rezdüléseiről, világba vetettségük küzdelmeiről. A művészetek nyelvezete talán segítségünkre lehet.

 

A tempo rubato szófordulatot a zeneművészetből vettük. Azt jelenti, hogy az előadó - legyen szó instrumentális zenéről vagy éneklésről - különböző eszközökkel teret ad érzései, belső állapota kifejeződésének...

 

...Jelen szimpóziumban a DSZIT Műhely munkatársai nyújtanak bepillantást terápiás munkájukba, teret adva a gyerekek rajzainak, alkotásainak. Jürgen Schindler müncheni terapeuta hiperaktív gyermekekkel végzett munkájáról számol be, arról, hogy milyen eszközökkel segíti elő a belső fékrendszerek megteremtődését a nem csak szimbolikus értelemben, hanem nagyon is konkrétan, testi szinten is féktelen, hiányos szabályozó funkciókat mutató gyerekeknél...

 

- az egész beköszöntő megnyitása

 


 

Galéria - képek a szimpóziumról

 

 

          

 

          

 

          

 

           

 

           

 

          

 


 

Az éltető verem

 

Verem… E szó hallatán elsőként talán félelmet érzünk. Bele ne essünk, mert aztán hogyan is kerülünk ki onnan! A közmondás „Aki másnak vermet ás, maga esik bele” pedig nem éppen kedvcsináló egy verem ásásához.

 

Hát én voltam egy veremben, amelynek nagyon megörültem. Hálát éreztem azok iránt, akik ásták, hálát éreztem azért, hogy ezt a vermet nekem is ásták.

 

Miféle verem is volt ez? Ha a verem szó egy másik jelentéstartományára gondolunk, könnyen kitalálhatjuk. Ebbe a verembe zöldségeket tettek el még az ősszel, és amikor tavaly a nyár elején arra jártam, még akkor is volt benne finom sárgaréparépa, fehérrépa, cékla, zeller, krumpli.

 

Ez a verem a Gödöllői Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzemében található...

 

A Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (DSZIT) Műhely 2013. márciusi 22-i „Tempo rubato – a gyermeki aktivitás szélsőségei és variációk az adaptív mintázódás támogatására” című szimpóziumának bio büféjét a tangazdaság a veremből ropogós, ízletes répákkal és káposztákkal támogatta. Köszönjük!

 

A DSZIT szemléletében fontos szerepet kap a szabad szellemű kísérletezés a tér adta lehetőségekkel. Úgy látom, ennek a megközelítésnek az itt megtapasztaltak is szerves részét képezik. Hogyan lehet a föld mélyébe kincseket, mérgekkel át nem itatott répákat, káposztákat rejteni, hogyan kell őket megőrizni a következő nyárig? Hogyan kell bánni a földdel, hogy megteremjenek benne ezek a kincsek?

 

Ajánlom a vásárlást szombatonként a Sashalmi Ökopiac Babatvölgyi Biokertészeti Tangazdaságának standján. Szerdánként a Gödöllői Piacon is lehet vásárolni. Aki feliratkozik, annak Berkes Mária (06/30/358-4554, biokert@gak.hu, emberke88@gmail.com) a hét közepe táján elküldi az aktuális terméklistát, és ha megrendeljük, várakozás nélkül átvehetjük a finomságokat.

 

Még egy boltra szeretném felhívni a figyelmet a Sashalmi Ökopiacon. Ez a „Bio pékség és füstölt áru bolt”, ahol liszt érzékenyek számára is fogyasztható jól elálló, adalékmentes, finom kukoricakenyér is kapható. A bolt is támogatta a szimpóziumunkat ezzel a kenyérrel. Nagy sikere volt! Köszönjük!

 

az egész írás, további képek letöltése

 

dr. Varga Izabella

pszichológus

a DSZIT Műhely munkatársa

ABSZTRAKTOK

GALÉRIA

BEKÖSZÖNTŐ

WORKSHOP

PALYA BEA

RAJZKIÁLLÍTÁS

 

Újdonságok!

 

Elindultak a szintentartási képzések! 
- részletek

 

Még kapható a Billenések c. könyv!

 

 

Tanulmányok a dinamikus szenzoros integrációs terápia köréből - részletek

 

Kapható a könyvesboltokban, valamint a kiadónál - Oriold és Társai

 

DSZIT szakmai nap 2019.03.09.

részletek

 

MEGALAKULT

az MDSZIT Egyesület!

részletek

 

Következő tanfolyamunk várhatóan 2019 novemberében indul

 

 

HÍRLEVÉL

 

Tanfolyamunkon végzett, vagy a

DSZIT iránt érdeklődő szakemberek számára
- feliratkozás

 

A szakembereknek
szóló oldalak
szerkezete részben átakult. Célunk a
jobb áttekinthetőség elősegítése volt.
Ezért egy közös
lap alá rendeztük a szakirodalommal,
a terápiával vagy a képzéssel kacsolatos oldalakat.
Jó böngészést!